Wednesday, December 5, 2012

Easy aglio olio

Bila terasa malas nak masak untuk makan malam sorang-sorang aku biasanya akan masak western food. Husband is not a big fan of western food jadi kalau nk makan kena masak time dia xde...hehe. Kalau nak yang senang biasanya aku akan masak Aglio olio yang memang simple. Masa rebus spagethi jer boleh buat kerja lain. Senang + cepat. 

Korang perlukan spagethi, aku lagi suka guna angel hair dari yang nie sbb angel hair lagi senang direbus dan nipis. Rebus spagethi dengan air garam dalam 15 - 20 minit atau sehingga lembut. Ambik  bawang putih + bawang merah. Bawang merah potong dadu, bawang putih cincang. Udang @ sotong, capsicum, cili kering dipotong herot, lada hitam + garam. Barang pun x banyakkan? sebab tuela senang...hiks. Masak lagila senang. 

Tmis bawang putih dgn merah sampai layu + wangi, pastue masukkan udang + capsicum dan kemudian masukkan spagethi + cili kering + lada hitam + garam. Dah siap... Boleh makan!!

0 comments:

Post a Comment